DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Uvítací dopis leden 2024

 

 

       

                  Milí rodiče,

         

utekl další rok a tak Vám zase přeji v roce 2024 hodně zdraví, štěstí a radostí z Vašich dětí. Věřím, že opět dosáhneme spousty úspěchů na závodech a pokusíme se postoupit až na přebory ČOS, což jsou nejvyšší republikové soutěže v jednotlivých odvětvích a kam jsme se v posledních letech pravidelně dostávali. V letošním roce je ale nejvyšším cílem nácvik sletových skladeb pro XVII. Všesokolský slet na Slávii. Rodiče s dětmi se v listopadu zúčastnili Míčového trojboje a obsadili 1. místo z celé Prahy. V kategorii předškoláků jsme obsadili 2. místo z celé Prahy. V jednotlivcích jsme získali v rámci Prahy a župy 16 medailí. Nejúspěšnější byla letos Emička, která vybojovala 4 zlaté. Na Míčovém víceboji žactva a seniorů jsme získali 11 medailí a 2x umístění do 6. místa. Úspěšní jsme byli i na několika bězích včetně Sokolského běhu republiky a na Velké Kunratické. V únoru nás čeká zimní tábor v Jilemnici a v srpnu letní tábor v Mostku. Táborů by se měli zúčastňovat především ti nejpilnější, tak se snažte. Ještě je čas všechno dohonit. Nezapomeňte na napsání příběhu do zimní části Tyršovy stezky s tématem Všesokolský slet (předškoláci a prvňáci kreslí obrázek).

Věnujte prosím pozornost rozpisu na následující pololetí, zapište si vše do kalendáře a dopřejte dětem se těchto akcí účastnit. Plavat chodíme zase v sobotu, tak i to občas dětem umožněte. Někdy stačí odstranit pohodlnost a uvědomit si, že sport a pobyt v přírodě je zdravější než sezení u počítače nebo u televize. Taky je dobré občas vyměnit chalupu za dobrodružství s kamarády. A navíc jsou na všech výletech zařazeny pro děti hry a soutěže. Všechny informace a výsledky závodů můžete sledovat na webových stránkách našeho Sokola: www.sokolstaremesto.websnadno.cz.

Také prosím, abyste děti v případě nepřítomnosti včas omlouvali. Kdo bere Sokol vážně, ví, že jsme si v našem Sokole blízcí a měli bychom o sobě vědět. Omlouvat lze telefonicky, SMS (732237339) nebo emailem (verka.cizkovska@seznam.cz). Cvičební rok letos skončíme ve čtvrtek 20. června v tělocvičně závěrečným hodnocením a schůzkou rodičů k táboru. Pak už nás bude čekat závěrečný dvoudeňák, Všesokolský slet (30. 6. – 5. 7. 2024), prázdniny a letní tábor.

A protože uběhl další rok, budeme vybírat příspěvky na rok 2024:       

pro cvičící žactvo, dorost a předškoláky (2006 a mladší) 2300,- Kč (členské známky a oddílové příspěvky)

pro páry rodičů a dětí (na úterním cvičení) 1900,- Kč (členské známky a oddílové příspěvky za celý pár)

pro přispívající necvičící žactvo a dorost (2006 a mladší) 300,- Kč za členskou známku

pro seniory (1959 a starší) 300,- Kč za členskou známku + oddílové podle oddílu

pro přispívající necvičící dospělé (1960 - 2005) 600,- Kč za členskou známku

pro dospělé na úterním volejbalu (1960 - 2005 ) 1600,- Kč (členské známky a oddílové příspěvky), kdo cvičí                                                                                                            i předchozí hodinu, platí 2600,- Kč        

pro dospělé na pondělním plavání 600,- Kč za členské známky + oddílové příspěvky dle stávající dohody

Příspěvky budu vybírat od 13. února do 29. února 2024 vždy po cvičební hodině.

Nezapomeňte s penězi donést sokolskou legitimaci.

Na závěr děkuji Vám všem, kteří jste nám v loňském roce přispěli jakoukoli finanční částkou, ale i pomohli při odvozu a nákupu věcí na tábor, ale i při hodinách v tělocvičně (nebudu jmenovat, protože je Vás opravdu hodně, kteří se střídavě zapojujete při všech sokolských akcích, a nerada bych na někoho zapomněla).kdybyste měl někdo chuť do dobrovolné cvičitelské práce, případně pomoci ve výboru jednoty, rádi Vás mezi sebou přivítáme.

                                                                   S pozdravem a díky Věra Čížkovská (náčelnice jednoty)